marți, 29 mai 2012


BCR a trimis “drept la replică” în cazul scandalului de la Iaşi

Referitor la articolul publicat de VerticalNews ieri, în cadrul serialului Dictatura băncilor în România, BCR a trimis un drept la replică.

Iată:
“Asa zisul scandal monstru la care se face referire in urma acuzelor facute in nume personal de catre Dna Carmen Andronache, o fost angajata a BCR, nu reprezinta decat o serie de provocari si neadevaruri proferate de catre aceasta distinsa doamna, fost angajata a bancii, al carei contract de munca a fost suspendat pentru lipsa de competenta si etica profesionala. Am audiat toate partile anagajate in aceasta situatie si investigatiile noastre interne nu au scos la iveala neregulile mentionate, iar cine are impresia ca BCR trateaza cu nonsalanta astfel de cazuri se inseala amarnic!
Ne-am dorit sa incheiem relatiile de munca cu Dna Andronache intr-un mod civilizat, fara a ajunge la situatia unei actiuni in instanta. In conditiile date, insa, Domnia sa va trebui sa isi asume consecintele juridice ale declaratiilor si acuzelor iresponsabile pe care le profereaza”.
Departamentul de Comunicare al BCR

11 Comentarii la “BCR a trimis “drept la replică” în cazul scandalului de la Iaşi”

  1. cititor spune:
    Comunicatul BCR este plin de minciuni. Ca de obicei, conceput total neprofesionist. Se observa nervozitatea tipica celor care se simt vinovati. Evident, BCR nu si-ar fi dorit sa ajunga in instanta, pentru ca stie ca acolo va fi infranta.
  2. relu spune:
    Cred ca doamna Andronache ori iese erou, ori va fi vai de ea! Urmariti cazul VerticalNews. Abia astept detalii!
  3. salariat bcr spune:
    Sa va fie rusine, stimabililor din BCR! Stiti foarte bine de aceste falsuri si cred ca ar trebui sa va feriti fata si ochii de multime, CACI ATI INSELAT PREA MULTI CLIENTI !
    Vedeti cate procese aveti pe rol… eu in locul vostru as tacea cuminte, pentru ca daca se intinde buba, multi dintre voi vor raspunde penal.
  4. tupeu spune:
    E uluitor tupeul celor de la BCR. Ei stiu toate magariile pe care le fac. Mentalitate de hoti, asta au ei. Au gasit in Romania un teren manos de pe care sa fure, au falimentat banca si vor pleca in maxim un an de aci, vanzand-o altor fraieri.
  5. Ager spune:
    Se presupunem deci, onorata conducere BCR ca sunteti atat de tampitei incat nu stiti ce fac Regionalii si Judetenii in teritoriu ??
    Directoarea Hutanu da indicatii angajatilor cum sa faca targhetul si spune asa :
    Impartiti o factura de plata in cateva bucati ca sa va iasa nr. de operatiuni canale alternative, vorbiti cu clientii si intrati pe conturile lor pentru a face nr. mare de operatiuni. Sunt clienti care habar nu au ca li s-a facut mii de operatiuni pe contul curent.
    Salariatii au fost obligati sa depuna din banii lor comisioane pentru Bpl facute clientilor. Oare cine semna depunerile ??
    Intrebati-o pe Directoarea Hutanu. Si cate smecherii nu a mai facut ea, cu acordul lui Bruynseels…
    BCR, nu va respectati clientii, nu dati doi bani pe ei, exemplu Ordonanta 50. Cat v-ati luptat sa-i fraieriti…le-ati introdus comisioane abuziv si…. foarte, foarte multe altele,dar toate se vor intoarce impotriva voastra, curand !
  6. Uluitul spune:
    Uluitor e ce prostii vorbiti sub masca anonimatului… Or mai fi uscaturi prin padure, dar in toata criza asta doar bcr si brd ce-au mai dat credite… Dar vorba aia stiu ca dvs faceti banking cu vreo gloaba de banca greceasca…
  7. mirabela spune:
    Ba e bine ca uite, s-a gasit cineva sa spuna ce-i corect! ca fura, ca-n codru, iar nou ne uitam si stam cu mana-n san. Rusine, @uluitule, ca gandesti asa. D-aia nu se face treaba in Romania ca sunt d-astia ca tine. “Dastapti”
  8. nicolae spune:
    Comisia de disciplina din BCR este formata din niste panarame de 2 lei,
    secretarul comisiei si sef la Resurse Umane ALIN BOGDAN STOICA -cel care cu tupeu ancheteaza salariatii pentru asa zise fapte de indisciplina este un FOST AVOCAT HOT, EXCLUS DIN BAROU PE MOTIV DE NEPLATA TAXELOR.
    Nu mai are dreptul de a profesa ca avocat si a venit la un loc caldut in BCR. Informatia este publica.
  9. lavinia spune:
    D-na Andronache este in continuare angajat BCR, cei care au dat comunicatul sunt niste infractori, Alin Stoica este infractor si va fi anchetat in curand,i se va scoate trecutul si prezentul la iveala.
    Angajati BCR, nu dormiti !!! Treziti-va !!! Erste si oamenii lor au facut din voi niste momai, incapabile sa mai spuna ceva, ci doar sa se bucure ca rod un colt de paine !!!!!!
  10. dreptate spune:
    Va apare in scurta vreme carmen gabriela andronache weblog. Urmariti manevrele si hotiile care se fac, cum sant inselati clientii de catre cei din conducerea BCR.De cand BCR este preluat de Erste, inselaciunile se tin lant.
    Se vor face dezvaluiri importante referitor la activitatea capetelor din conducere BCR.
  11. Scrisoarea unui fost angajat BCR - semnaleaza hotiile din BCR spune:
    From: Liliana Gaga
    Sent: Thursday, July 16, 2009 1:48 PM
    To: Sorin Cristinel Mititelu
    Cc: Martin Skopek ; Martin Skopek – External Mail; Dominic Bruynseels
    Subject: GREU, TRIST DE CREZUT DAR ADEVARAT
    Buna ziua,
    Ma bucur tare mult ca ni se da posibilitatea exprimarii neclaritatilor din BCR.
    Stiu a-ti spus ca BCR nu se asteapta sa creada ca ingrijorarea angajatului poate fi adevarata dar eu va intreb sincer…. noi salariatii de jos fara nici un fel de relatii care muncim ca sa traim, ne permitem sa spunem ceva?
    De la inceputul carierei mele in BCR am spus de multe ori de fata cu colegele ca voi trimite mail catre Domnul Presedinte al BCR pentru ca nu este firesc ce se intampla.
    Ma refer la vanzarile negative …. La unele din ele suntem obligati sa participam….dar ne asculta cineva?
    Ceea ce caută BCR să elimine sunt “costurile rele”, costuri care rezultă din ineficienţă sau care nu aduc valoare pentru clienţii noştri. BCR doreşte să protejeze “costurile bune” – costuri cu oameni şi procese eficiente, costuri care generează, în mod direct şi sigur, venituri.
    Profitul BCR si luam pe sectoare, din data de 01.10.2008 – 30.06.2009
    Pensiile PILON 3 care sunt facute 90% la negru….. facute cu buna credinta de noi angajatii numai pentru atingerea targhetului. Pensiile acestea au fost facute numai cu buletinul la toate cunostiintele angajatiilor si la clienti specificandu-le ca nu sunt obligati sa plateasca nimic. Dar tinta trebuie atinsa si prima luata. Multe pensii BCR prudent facultative au fost facute si fara instiintarea clientului, la fel cum am facut si la BPL. Primul lucru pe care l-am primit in aceasta unitate a fost teancul de formulare BLP si Pensii spunandumi-se foarte clar ca trebuie sa le aduc cu buletinele aferente si asigurandu-ma totodata ca acesti oameni care semneaza nu sunt obligati sa plateasca. DE ATUNCI AM VRUT SA INFORMEZ CONDUCEREA.
    - cheltuiala bancii este foarte mare tinand cont de profitul mic pentru sper ca macar 5% din pensii sa fie reale si clientul cotizeze mai departe iar pierderea este urmatoarea: formulare de pensii, hartie pt xerox buletin 2 exemplare, plic trimis la asigurari + posta
    Banca pentru locuinte …. Facute exact la fel pana in decembrie….trebuia atinsa tinta….cheltuieli la fel foarte mari.
    Din semestrul 1 al anului 2009 s-a cerut comisionul de 1% deschidere ….. cum multi dintre noi nu credeam in produse bineinteles ca nu le putem vinde ( mentionez ca d-na directoare de sector spunea ca este un produs prost )…..dar nu este nici o problema pentru ca s-a gasit varianta de a ne lua prima…..consilierii fac bpl 210, asta insemnand platirea comisionului….deci s-a pus pe tinta
    MENTIONEZ FAPTUL CA D-NA ARETA A CERUT ACEST LUCRU NU AM NICI O DOVADA SCRISA DIN PACATE …..CULMEA IRONIEI…..A PLECAT SI IN AMERICA . Laurentia ne-a obligat spunandu-le ca nu este corect sa platesca doar ea si ca ne cere acest lucru pentru ca d-na Areta i-a cerut. Toata lumea din BCR SECTOR 5 stie acest lucru. Multi nu am avut bani sa platim comisionul dar ce conteaza…..oricum il ai in tinta daca nu ii trimite mail Dl Catavei cu cei fara vanzari si daca esti dat afara? D-na director s-a oferit sa ne dea imprumut sa facem BPL si ca chiar pe suma mai mare daca vrem.
    Asset…..offf ce bine este sa ai bani. Nu te mai chinui ca Tanta sa-l prezinti frumos …..ai salariu mare si ii poti face oricand mamei sau de ce nu chiar pe numele femeii de serviciu??? Colega mea MARIANA DINU A FACUT ACEST LUCRU….suma de 3500 ron, ai asigurat si un investitor si prima vine….trece semestrul si dupa data de 3 ceri rascumpararea lui….
    Salariata respectiva a fost concediata disciplinar pentru ca a avut curajul sa-i prezinte realitatea lui Dominic Bruynseels

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu